Tijdens het jacht- en Fieldtrialseizoen kan u ons het makkelijkst contacteren per telefoon of via whatsapp op 0495 167 589 +++ +++ **** Puppynieuws! pups geboren uit de combinatie Ally x Smiling Sirus **** +++ +++ Het Fieldtrialseizoen gaat weer van start, wij zijn er klaar voor!! Thumbs up!!

specials

Hoewel de Engelse Springer Spaniel in eerste instantie gebruikt wordt voor de jacht, raakt hij ook meer en meer bekend in andere circuits.

Niet iedereen met een Springer is een fervent jager. Omwille van zijn zachte en gemakkelijk karakter, zijn Springers ook meer en meer gevraagd als gezinshond.

En ook in dat geval gaan baasjes op zoek naar een manier om hun trouwe vriend de nodige beweging te geven. Een van de mogelijkheden wat dit betreft is agility.

Dat Springers er dol op zijn kan je zien aan Hiëro. En hij geniet er niet alleen van, hij haalt er ook knappe resultaten!

 

 

Maar ook de maatschappij maakt meer en meer gebruikt van de Engelse Springer Spaniel. Zo worden ze steeds vaker gebruikt bij de dienst narcotica, of zoals Esthelle (een dochter van onze Antares van 't Land van Loon) als politiehond getraind voor het opsporen van explosieven. Esthelle kreeg hierin een doorgedreven training en bewijst de Franse politie regelmatig wat ze waard is. Om op moeilijk bereikbare plekken te komen, of om snel te plaatse te zijn, wordt er regelmatig gebruik gemaakt van de helikopter als vervoermiddel. En als het snel moet gaan is in- en uitstappen geen optie. Geen probleem voor Esthelle! Ze is er aan gewend om onder de helikopter mee te vliegen!

 

 

Wie zeker ook een plekje verdiend in deze "Specials" is Freddy Neveians. Hij gebruikt zijn Springers met succes als werk-apporteerhond en beleeft samen met zijn honden erg veel plezier.
Hij gaat onder andere naar Schotland, voor de jacht op de Grouse. Op de foto's hieronder ziet u zijn Grizzly van 't Land van Loon aan het werk. En hierbij dient nog eens extra vermeld te worden dat de honden van Freddy niet enkel harde en goede werkers zijn. Grizzly haalde ook het CAC B op schoonheidswedstrijd en werd er Best of Breed! Terecht honden om trots op te zijn!

  • English (United Kingdom)
  • Dutch-Netherlands
  • French (France)