Internationaal Veldwerkkampioen Dascha

Hen die we liefhadden, maar verloren...

Ze zijn niet langer waar ze waren, maar altijd waar wij zijn:

in onze gedachten!

 

DASCHA

alt

 

De rit naar het bos we deden hem zo vaak. 

Mensen die kwamen kijken, vertoonde jij je kunsten, 

altijd trof je raak! 

Die power, die passie in dat krakende riet,

jou spectaculaire loopstijl, vergeten zal ik hem niet.

We waren een team , jij, het verlengstuk van mijn hand.

Wat zal ik je missen, je trouwe blik, je goedheid,

onze onbreekbare band.

Hoe groter het verlies, hoe groter het verdriet.

Tranen die vloeien, maar een band die breek je niet. 

Droefheid maak plaats voor fierheid!

Ik ben blij je te hebben gekend.

De laatste weken van je leven, nog wat extra te hebben verwend.

Dapper bleef je strijden, je bleef er maar voor gaan.

Maar als het leed te groot wordt dan moet je er als baas ook staan.

We lieten je langzaam vertrekken, meer konden we niet doen.

Ik zal je nooit vergeten, mijn grote kampioen.

Zo een laatste rit  naar het bos, brengt veel herinneringen met zich mee.

Gelukkig ben ik niet alleen, want we doen dit met z’n twee.

Je grootmoeder ligt hier ook, de Demer stroomt langszij, 

het wild is er nog talrijk, vogels vliegen ons voorbij.

Het moment is nu gekomen mijn vriend,  hier dicht bij de waterkant,

hier mag jij fijn gaan rusten.

Voor altijd uit de hand!

 



Dascha was een sterke, fors gebouwde reu. Hij had een mooie mannelijke uitstraling: breed en gespierd. Hij was zeker onze snelst jagende reu. Dascha had een zware, snelle galop waarmee hij in perfect patroon kon jagen. Het was een spaniel die dichter aanleunde bij het moderne type: heel goed contact en makkelijk stuurbaar. Dascha had een erg meegaand karakter, ideaal voor de africhting. Zijn snelheid en kracht kon hij aanwenden om in elk soort terrein te presteren. Het probleemloos overschakelen van jagen en opstoten naar apporteren was zijn grote troef.Dascha behaalde onder meer:

6X CACIT in 4 VERSCHILLENDE LANDEN, 2keer reserve CACIT, 5 keer CAC, 2 keer reserve CAC. In 2008 won hij de Goldings Scaup wisseltrofee voor de beste spaniel in België. Dascha werd in ITALIË 2008 VICE EUROPEES KAMPIOEN.  Hij won twee keer de Coupe d' Espagne (2008 en 2010) en kreeg daar de bijnaam "El Blancho the machine" = de witte machine, van de Spaanse keurmeesters die zijn stijl en snelheid enorm bewonderde.

Palmares en stamboom Dascha

Geraardsbergen 2005:  2U Res CACIT / Boers - Delehoye

Europacup 2008 Italië: 1UCACIT / Verrees  - Garofalo

Axel 2005: 1U / Dijkstra - Frederiks

Kloosterzande2009: 2UResCACT/Turston- Rooyakkers

Scheldewindeke  2007: 1U CACT / De Le Hoye - Delhaye

Copa d’ Espagna2010: 1U CAC CACIT / Bahlke - Alvarez

Vezon 2007: 1U CACT / Verrees  -  De Le Hoye

Beegden 2011: 1U / Frederiks - Biemans

Vezon 2007: 1U Res CACIT  / Verrees - Dennehy

Mont Notre Dame 2011: 1U CACIT / Copiatti - Courtel

Vezon 2007: 1U CACIT / Dennehy  - De Le Hoye

Mont Notre Dame 2011: 1U CACT / Copiatti

Geraardsbergen2007: 2URestCACT/ Coppens - DeHouwer

Hooghalen 2011: 1U CACT / Rooyakkers - Boers

Groot -Gelmen  2007: 1U CACT / Rooyakkers - De Houwer

EuropaCup Ned. 2011 3U ResCACT / Boers-Verrees

Scheldewindeke 2007: 1U CACIT / Nargaud - Mabille

Wissant 2012: 2U Res CACT / Delhaye -

Chassart 2008: 2U Res CACIT / Feyler - Nargaud

Mentrida 2008: 1U CACIT / Penz - Alvarez

alt

 

 

   

  • English (United Kingdom)
  • Dutch-Netherlands
  • French (France)